Dođi na naše sastanke

Želiš li znati nešto više o nama? Želiš li nam se pridružiti? Dođi na naše opuštene sastanke koje održavamo jednom mjesečno u prostorima kluba Mame.

Pogledaj više »

Pridruži nam se online

Otvorena komunikacija online je poželjna, kontaktiraj nas. Možeš se prijaviti i našoj moderiranoj mailing listi gdje ćemo te obavijestiti o bitnim događajima i projektima.

Pogledaj više »

Naš cilj

Svrha grupe Otvoreni Zagreb je izgradnja zajednice koja održava rastući gradski tehnološki ekosustav sukladno zajedničkim ciljevima i strateškim ishodima nacionalne mreže Kodiraj za Hrvatsku.

Pogledaj više »


Radovi u tijeku. Neke naše ideje i projekti.

Otvaramo nove setove podataka, govorimo o novim trendovima tehnologije i razgovaramo s nadležnima da usvoje novi način rada - korištenjem sve dostupnijeg interneta s povezanim podacima. Pregled trenutnih ideja i projekata pogledaj na stranici CodeForCroatia.org.


Želiš pomoći svom gradu? Dobro, jer nama bi koristila tvoja pomoć.

Otvoreni Zagreb izgrađuje povezani Grad Zagreb - za 21. stoljeće.

Mi smo predstavnici civilnih tehnologija i otvorene vlasti. Otvoreni Zagreb je zajednica za lokalnu građansku uključenost - mi smo mreža zagrebačkih volontera koji koriste svoje vještine za unaprijeđivanje digitalne platforme za lokalnu vlast i gradske usluge.

Svrha lokalne grupe je izrada i održavanje primjera zajedničkih ciljeva i strateških ishoda; da javne službe koriste tehnologiju efikasnije; da građani i grupe u zajednici rješavaju gradske probleme; da gradovi zajedno surađuju za bolje rezultate; izrađivanje civilnih internetskih aplikacija koje su građene na povezanim, javnim podacima.

Mi smo dio nacionalne mreže Kodiraj za Hrvatsku čiji je cilj poboljšati način na koji lokalna vlada i zajednica koriste internet i nove tehnologije.

Ovdje u grupi sve je u inicijativi a i ti si ovdje jer znaš preuzeti stvar u svoje ruke.

Pogledaj što druge grupe diljem svijeta rade, ili pogledaj ovaj odličan TED video s Jennifer Pahlka, osnivačice Code for America.


Sastajemo se često. Pridruži nam se.

Pogledaj multimedijalni klub Mama gdje se sastajemo jednom mjesečno, gdje razvijamo i gradimo naše projekte, ili pronalazimo rješenje za trenutne probleme i aktivnosti u našem gradu. Ustvari je jako zabavno s mnogo divnih ljudi.

Klub Mama

Multimedijalni klub Mama
www.mi2.hr
Preradovićeva 18
10000 Zagreb
Hrvatska
Pridruži nam se:
pogledaj kalendar događanja

Razgovaramo online. Pridruži nam se i predstavi se.

Nisi stigao na sastanak u Mami? Nema problema. Surađujemo na projektima i online, gdje možeš pitati za pomoć. Novi članovi se tamo mogu također i predstaviti. Predstavi se ovdje.


Želiš još? Kontaktiraj nas.

Možeš nas zapratiti na Twitteru @OpenZagreb. Organizator naše lokalne grupe je Miroslav Schlossberg (@darvvon) i želimo te čuti!