Volontiraj. Za promjenu.

Kako bi ovo moglo funkcionirati, trebamo tebe da se uključiš. Bez obzira jesi li dizajner, developer, novinar, mladi poduzetnik ili netko s puno ideja - stvaranje i pokretanje korisnih aplikacija za 'opće dobro' sada je udaljen samo jedan klik. Nemoj čekati na nove projekte, uključi se već danas i pomozi nam u ostvarenju naših ciljeva.

Volontiraj za povezivanje

Komuniciramo i surađujemo s lokalnom samoupravom kako bismo otkrili važne gradske probleme.

Volontiraj za vještine

Dizajn nije samo vizualno rješenje. Razmišljanje o dizajnu oblikuje naše ideje i kako ćemo utjecati na problem.

Volontiraj za promjenu

Radimo naporno kako bismo kreirali rješenja koja funkcioniraju u stvarnosti. Prioritet su nam dobra volja i utjecaj na građane.


Civilno društvo. Demokracija.

Jednu od osnovnih vrijednosti demokracije predstavlja civilno društvo i građani koji se aktivno uključuju u sva područja društvenog djelovanja.

Biti aktivan i biti odgovoran dvije su osnovne vrline civilnog društva. Kao takvo, civilno društvo ima važnu ulogu u razvoju demokracije, osobito u zemljama mlade demokracije kao što je Hrvatska. Organizacije civilnog društva i inicijative građana predstavljaju slobodan oblik udruživanja građana što je jedna od ključnih odrednica moderne demokracije. Osnovne karakteristike različitih oblika udruživanja građana u demokraciji su neovisnost, dobrovoljnost i pluralizam.


Ključne uloge. Naši članovi.

Građani imaju moć pomoći svojim gradovima u važnim odlukama. Želiš li i ti pomoći svome gradu? Pokreni grupu u svom gradu ili se prijavi za jednu od ovih uloga:

Organizator grupe

Brigade leader. Voditelj ili organizator grupe je volonter koji pokrene lokalnu grupu u svom gradu. Grupa može imati i kapetane i dokapetane.

Pripovjedač

Storyteller. Pripovjedač je osoba koja vodi komunikacijske kanale lokalne grupe. On/ona pripovjeda priču o svojoj lokalnoj grupi.

Koordinator projekata

Delivery lead. Koordinator projekata ima znanje u vođenju projekata i posjeduje znanje o svim projektima i shvaća potrebe projekata.

Koordinator članova

Community organizer. Koordinator članova je odgovoran za regrutiranje volontera i orijentaciju novih članova.


Zainteresiran? Čitaj dalje.

Zainteresiran si i želiš znati nešto više o nama? Pogledaj kada imamo sljedeći sastanak i saznaj nešto više o našim tekućim projektima. Možeš nam se i pridružiti na našim opuštenim sastancima. Nisi stigao/la na sastanak? - Nema problema, možeš nas pratiti i online putem mailing liste.